Skaper Blånisselandet

Blånisselandet i Målselv skal bli landsdelens første, store familiepark. En slik målsetting kan gjøre enhver nervøs! Men med erfarne folk som Sverre O. Mellberg og Tor Svae på laget, selvsagt sammen med forfatter av Jul i Blåfjell Gudny Ingebjørg Hagen er prosjektet i trygge hender. Mellberg jobber blandt anna med Tusenfryd, mens Svae har engasjement på Junibacken og har blandt anna laga årets utstilling; Mamma Mu.

Mandag var de framtidige skaperne av familieparken på studietur til Junibacken og Grøna Lund i Stockholm. Andre parker er besøkt tidligere.

Skaper Blånisselandet

På Junibacken, Djurgården i Stockholm – det levende sagohuset – møter man kjente og kjære figurer fra Astrid Lindgrens verden. Ei varm og nær stemning møter oss straks vi kommer inn huset som utgjør Junibacken. Rommene er små og intime. Detaljene er så mange – små porselenkopper, klesvasken til Pippi på ei snor, garderoben med bokpermer på dørene. På Vimmerby stasjon går vi ombord i det koselige lille toget som fører oss til tablåer i to etasjer. Ranja Røverdatter, brødrene Løvehjerte – de er så nær at vi nesten kan ta på de. Togturen tar cirka  ti minutter. Da er vi plutselig i i Pippis verden men Lilla Gubben og Ville Villekulla. Like ved ligger en hyggelig kafe til foreldrenes glede, med god mat – og et barskap gjemt bak et vindu for voksne anledninger.  Alle må også innom den fine bokhandelen, der leseglade kan fråtse i gode barnebøker.

På Junibacken

 

På Juniback

Bildet: Junibacken har mange fine detaljer å se på!

GRØNA LUND

I høvelig gåavstand fra Junibacken ligger Grøna Lund, et flott tivoliområde i Stockholm. Med rundt 60 opplevelser – karuseller til fritt fall, katapult, radiobilder, skattkammer, spøkelseshus osv. Og selvsagt et knippe hyggelige kafeer og restauranter.

GRØNA LUND

Bildet: Grøna Lund – Veldig amerikansk, da!

Spøkelseshuset

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *